lunenberg.info
Nieuws en Agenda

Verschijnt binnenkort!


Reviewstudie 'Het beroep van lerarenopleider' nu ook in het Japans

Na de Nederlandse uitgave van onze reviewstudie (2013) en het Engelse boek (2014) is onze reviewstudie over het beroep van lerarenopleider nu ook in het Japans verschenen (2017).


Invisible College en AERA Conference, New York, April 2018

"A Conceptual Model of Teacher Educators' Professional Development"  (InFo-TED).

"Teacher Educators’ Role as Researcher: International Comparative Explorations" (InFo-TED: Ruben Vanderlinde, Hanne Tack, Kari Smith, Mandi Berry, Frances Rust, Ann.MacPhail, Jurrien Dengerink, Mieke Lunenberg, Paulien Meijer, Ainat Guberman, Michal Golan, Miriam Mevorach, Marit Ulvik).

"On Facilitating Self-Study of Teacher Education Practices in Different National and Transnational Contexts" (Jason Ritter, Mieke Lunenberg, Kathleen Pithouse-Morgan, Anastasia Samaras, Eline Vanassche).

International Forum for Teacher Educator Development in 2018

Het wordt een druk jaar voor InFo-TED. De website wordt verder uitgebouwd (voorstellen voor blogs zijn welkom!), in januari vond een Vlaams-Nederlandse regionale bijeenkomst plaats in Amsterdam (zie foto's), in maart vergadert de council in Limerick, en in juli vindt in Trondheim een summerschool plaats. Geïnteresseerd? Ga naar de website (InFo-TED), volg ons op twitter (@forumTED), of kom in april naar onze presentaties op het Invisible College en de AERA Conference in New York.

       


InFo-TED is een intiatief van lerarenopleiders/onderzoekers in Nederland, Noorwegen, Belgie en Engeland, waarbij collega's uit Ierland, Schotland, Israel, Australie, en de Verenigde Staten zich inmiddels hebben aangesloten. Vanuit Nederland nemen Mieke Lunenberg, Jurrien Dengerink, Paulien Meijer en Helma Oolbekkink deel. De missie van InFo-TED is "to bring together, exchange and promote research, policy and practice related to teacher educators' professional development so as to develop the professional identities and knowledge bases of those who prepare and support teachers as a means of advancing the state of teacher education in Europe and globally".

InFo-TED ontvangt subsidie van de Europese Commissie.

Teaching, Learning, and Enacting of Self-Study Methodology: Unraveling a Complex Interplay

Aan dit boek, dat uit vier delen zal bestaan, werken auteurs uit Belgie, Nederland, USA en Zuid-Afrika mee. Het boek wordt uitgegeven door Springer en zal in 2018 verschijnen. De editors zijn: Jason K. Ritter, Mieke Lunenberg, Kathleen Pithouse-Morgan,  Anastasia P. Samaras, Eline Vanassche.

Benieuwd naar de inhoud van het boek? Op een symposium tijdens de AERA in New York zullen de editors vast een tipje van de sluier oplichten.

Brainstorm met auteurs over het slothoofdstuk voor het Nederlandse deel.