lunenberg.info
Mijn Jordaan

Bent u voor een conferentie, congres, buurt- of andere bijeenkomst op zoek naar een sfeervolle Amsterdamse bijdrage?   Ik maak graag met u een virtuele wandeling door de Amsterdamse Jordaan.


Al ruim veertig jaar woon en werk ik met veel plezier in Amsterdam. In 1988 ben ik gepromoveerd op een studie naar de zorg voor de jeugd in de Jordaan en Jodenbuurt gedurende het Interbellum.

Ook daarna heeft de geschiedenis van Amsterdam en meer in het bijzonder van de Jordaan mijn belangstelling gehouden. Zo wandel ik sinds 2002 een paar keer per maand als Mee-in-Mokumgids met gasten uit binnen- en buitenland door Amsterdam. Die wandelingen beginnen in het cafe van het Amsterdam Museum. Lopend door de vrij toegankelijke galerij van het museum vertel ik altijd graag en met enige trots dat de beeldengroep van Goliath, David en de schildknaap die daar staat, oorspronkelijk uit onze tuin in de Jordaan afkomstig is.

Wilt u meer weten? Ik neem u graag mee door 'Mijn Jordaan' aan de hand van een uitgebreide presentatie, naar keuze in het Nederlands of in het Engels. U hoort hoe door de eeuwen heen in de Jordaan werd gewoond, geleerd, gewerkt en plezier werd gemaakt. En u ziet aan de hand van beelden hoe in de huidige Jordaan de herinneringen daaraan levend blijven.

Mieke Lunenberg (mieke@lunenberg.info)